• info@otomasyonfirmalari.net

HABER DETAYI

24 Mayıs 2022 15:19

Siemens x Bosch: Şirketlerin işbirliği yapmasının dört nedeni

Siemens x Bosch: Şirketlerin işbirliği yapmasının dört nedeni

Konu, inovasyon etrafında şirketler arasındaki işbirliği söz konusu olduğunda, çoğu insan öncelikle yenilikçi bir başlangıç ile bir işbirliği düşünür. Siemens ve Bosch İnovasyon Danışmanlığı arasındaki işbirliği, başka bir yol olduğunu gösteriyor. Franz Menzl ve Dr. Uwe Kirschner, bu işbirliğini ileriye doğru yönlendiren, böylesine yenilikçi bir işbirliği için #4 en ilham verici nedenleri sunar:

 

 

#1: Zorlukları birlikte çözme

 

Şirketler belirli bir zorlukla karşı karşıyadır: iki elini de, zaten mevcut olanların verimli kullanılmasını ve yeni olanın eşzamanlı araştırılmasını içerir. Her şirketin temel işi hem muhafaza edilmeli hem de daha da geliştirilmelidir. Aynı zamanda, çekirdek piyasalarda bozulma riski de açıktır ve şirketler de temel işlerinin ötesinde büyümelidir – Franz ve Uwe bu konuda hemfikir. Ancak yeni görevler getiren tam da budur. İlk olarak, şirketler bu ihtiyacın farkında olmalıdır. “Birçok şirket neler yapabileceğine odaklanmak: Temel işlerini yansıtan Ufuk 1, ve Ufuklar 2 ve 3 olduğunu unutmak”, Uwe açıklıyor, McKinsey’den 3-Ufuk-Model.

Temel işletmedeki başarı bilinmeyen alanlarda gerçekçi olmayan bir beklenti yaratır. ”Daha uzakta yeni konular çekirdek iş, daha fazla belirsizlik ve mantıksal olarak, başarısızlık olasılığı o kadar yüksek” Franz vurgular. Bazı yatırımlar istenen başarıyı getirmeyecektir. Bunun önceden farkında olmanız, bir başarısızlığı erken tanımanız ve ilgili pazardan çekilmeniz gerekir.

 

“Başarısızlık oyunun bir parçasıdır ve keşfetme faaliyetlerinde başarılı bir şirket olarak bunu kabullenmektir!”

Franz Menzl

Temel işletmedeki başarı bilinmeyen alanlarda gerçekçi olmayan bir beklenti yaratır. ”Daha uzakta yeni konular çekirdek iş, daha fazla belirsizlik ve mantıksal olarak, başarısızlık olasılığı o kadar yüksek” Franz vurgular. Bazı yatırımlar istenen başarıyı getirmeyecektir. Bunun önceden farkında olmanız, bir başarısızlığı erken tanımanız ve ilgili pazardan çekilmeniz gerekir.

 

“Başarısızlık oyunun bir parçasıdır ve keşfetme faaliyetlerinde başarılı bir şirket olarak bunu kabullenmektir!”

Franz Menzl

Temel işletmenin (Exploit) bakımı ve daha da geliştirilmesi ile çekirdek iş (Exploit) dışındaki inovasyon projelerinin zorluklarını karşılamak (Keşfetmek) örgütsel iki el becerisi.

Ama tam olarak bu eşit çoğu şirket etkiler çünkü, buna değer Kendi şirketinin sınırlarının ötesine bakarak. Belki de bir noktada işbirliği veya değişim yoluyla kendi temel işinizin ötesinde büyümeye teşvik edebilirsiniz — sonuçta, amaç üç ufukta da yenilikçi olmaktır. ?

Bu konuyla ilgili daha fazla bilgiyi Bosch İnovasyon Danışmanlığı’nda hangi metodolojilerin kullanıldığı burada.

 

 

#2: Yeni pazarlar ve iş modelleri açmak

Aynı zamanda, temel iş dışında yeniliği hızlandırmak, bir şirketin hangi pazarların uzun vadede başarılı olmak istediğini göz önünde bulundurmak anlamına gelir. ”Bugün hala araştırıcı olan geleceğin işletmelerinin ne olduğu sorusu ile uğraşmak zorundayız, ancak tabii ki gelecekte ilgili şirketlerin gelecekteki temel işlerinin bir parçası haline gelecekteki”, diyor Uwe. Örgütsel yetenekler, organizasyonun özellikleri, yeni teknolojilerin uygulama olanakları veya endüstri ve müşteri beklentilerinin perspektifte nasıl geliştiği sorusu, bir şirketin nereden kar elde edebileceğini belirleyen olası kriterlerdir.

Bir yatırımın fırsat alanı doğasında potansiyel başarısızlık seçimi. Yatırım yapmadan önce, pazarla kapsamlı bir şekilde uğraşmanız ve birçok müşteri tartışmasına dayanarak nereye yatırım yapacağınıza karar vermeniz gerekir; ancak bu başarı için bir garanti değildir. İdeal olarak, geleceğin pazarında belirlenen yenilik fırsatları çeşitli ekipler tarafından sistematik olarak işlenir. Örgütlerin kullandığı yöntemleri belirleyici olabilir. Bir şey olup olmadığını görme yeteneği.

 

  • .. olabilir muvaffak,
  • .. olduğu ölçeklenebilir,
  • .. ve olabilir çoğaltmak,

 

uygulanması gerekiyor. Uwe göre, daha güçlü iş fırsatları üzerinde düşünme teknolojinin kendisinin geçmişte yenilik için belirleyici faktör olduğu şirkette demirlenmelidir. Kendinize şu soruyu sormalısınız:”Gelecekte iş nasıl yapılabilir??”

Ama bu noktada işbirliğinin avantajı nerede? Her şirket, bu tür fırsatları sistematik ve etkili bir şekilde yakalama konusunda aynı uzmanlığa sahip değildir. Bu metodolojiler üzerinde deneyim alışverişi son derece faydalıdır. Belirli bir pazar için gerekli olan belirli organizasyonel özelliklerin eksik olduğu da tespit edilirse, bir çözüm bulunmalıdır. Burada, eğitim ve ileri eğitime yatırım yapmak veya birleşme ve devralmalar yoluyla harici olarak satın almak mümkündür. İşbirliği, şirket olarak yeni mülkler edinmek ve geleceğin pazarlarında hayatta kalmak için harika bir çözüm olabilir.

 

İlginizi çekebilir ; Robot Vision Robot teknolojileri için sensör çözümleri

 

#3: Kanıta dayalı yenilik yönetiminin ilerletilmesi

İnovasyon yönetimi Siemens ve Bosch İnovasyon Danışmanlığı arasındaki işbirliğinin kalbi olarak görülebilir. Franz ve Uwe, başarılı inovasyon yönetimi için gerekli gördüğü bir ön koşul yöneticilerin desteği ve taahhüdü. Sonuçta, yatırımların nasıl yapıldığı ve nerede kullanıldığı (örn. ufukta) ilgili birçok önemli karar yukarıdan aşağı yaklaşımı takip eder. Ve bu gayet iyi. Böylece şirketler net bir sinyal gönderebilir, inovasyona taahhüt edebilir ve çalışanları bu konuda aktif olmaya teşvik edebilir. Buna ek olarak, şirketin yenilik stratejisi açıkça iletilmelidir ve açıkça başarılı bir şekilde uygulamak için örgüt kişilere.

 

“Ancak strateji çalışanlar tarafından da biliniyorsa, bu inovasyon fikirlerinin hedeflenen bir fikir ve işlenmesini bekleyebilirsiniz.”

Uwe Kirschner

 

Ancak inovasyon stratejisinin kendisi de inovasyon yönetiminin temel bir parçasıdır. Yanlış strateji, şirketteki birçok yenilikçi fikre rağmen, sonuçta işlerin başarısız olmasının nedenidir. Bugünün zamanlarının ortak bir fenomen İnovasyon Tiyatrosu: öncelikle çalışanları eğitmek ve aktive etmek amacıyla hizmet eden ve bir şirket için gerçek bir iş kurmamaya yönelik bir şirketin inovasyon çabaları. Bir yenilik fikrinin sonuçta başarılı olup olmadığı, ancak her şeyden önce müşteriye bağlıdır. Sonunda kimse kullanmazsa en yenilikçi fikir nedir? Bu müşteri avantajını göstermek için mümkün olduğunca çok sayıda (potansiyel) müşteri ile diyalog kurmak önemlidir. Siemens net bir yeniden düşünme geçirdi: teknoloji merkezli bir yaklaşımdan müşteri merkezli bir yaklaşıma kadar. Sonuç olarak, tamamen yeni pazarlarda, müşterilere erişim genellikle henüz mevcut olmadığından, özel zorluklar vardır. Ve yenilik sürecinde doğrulama ve paylaşmanın büyük öneme rağmen, yenilik konusunda başarılı olmak için ele alınması gereken birçok yönden sadece biridir. Bu nedenle stratejik çerçeveden inkübasyona kadar sistematik bir yaklaşım esastır. Her şey birlikte hedefliyor create real customer value. İnovasyon Çerçevesi, böylesine sistematik bir yaklaşım için mükemmel bir temel oluşturur.

 

 

Yenilik Sürecine sistematik bir yaklaşım olarak İnovasyon Çerçevesi. 

Çerçeve, ekiplere yapı oluşturan ve bir projeye devam edip etmemeleri konusunda kendi kararlarını vermelerine olanak tanıyan bir temel ile ekiplere yenilikçi bir fikir sağlar — kanıta dayalı öngörülere dayanır. Özellikle Franz için böyle bir çerçevenin geliştirilmesi işbirliği için belirleyici bir noktaydı. Ve buna değdi:”Takımlar yansıtmak, Bu yaklaşım bizim için son derece değerli olduğunu!” diyor Franz.

 

#4: Verip al

İşbirliğinin faydaları şimdiye kadar açık olmalıdır. Özellikle Bosch ve Siemens gibi benzer bir başlangıç durumu ve zorlukları olan şirketler için işbirliği muazzane bir potansiyel sunar. Uwe özetliyor:”İnovasyon yönetimini nasıl daha da geliştireceğimizi ve daha da başarılı hale getirmeyi her gün öğreniyoruz.” Ve Franz sadece bu konuda hemfikir olabilir:”Deneyim ve iyi fikirler edinmek daha kolay olamazdı.” Şirketler genelinde ekosistemlerde birlikte çalışmak, geleceğin sorunlarını ele almak için temel oluşturur. Bunlar arasında sürekli gelişmekte olan yeni teknolojiler, otomasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik — bir şirketin sonunda kendi başına yönetebileceği konular yer alıyor. Ve böylece, şirketlerin hem içsel hem de harici olarak karşılaştığı zorluklar, işbirliğinin katma değerini, hatta belki de gerekliliği vurguluyor.

 

“Birlikte daha iyi olmak için çalışıyoruz ve bu herkese tavsiye edebileceğim bir şey. İşbirliği yapmaya zorla kendini.

Franz Menzl

 

Kaynak:

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.